Vette vingers, etensresten en spetters. Je keuken heeft dagelijks heel wat te verduren. Wil jij je keuken schoonmaken en vraag je je af: hoe kan ik mijn keukenkastjes streeploos schoonmaken? In dit artikel lees je drie tips. Handig voor iedereen: of je nu een hoogglans keuken hebt of een matte keuken. Met deze tips zijn jouw keukenkastjes binnen no-time stralend én streeploos schoon!

Hoe maak je keukenkastjes schoon?

Is het tijd voor de grote schoonmaak en wil je de keukenkastjes grondig schoonmaken? Begin eerst bij de binnenkant van de kasten. Haal ze helemaal leeg en verwijder de hardnekkige vlekken met groene zeep of een andere ontvetter. Laat de kast daarna goed drogen. En dan? Dan is het tijd om de deurtjes van de keukenkasten te poetsen. En daar komt de grootste uitdaging om de hoek kijken: streeploos schoonmaken. Zeker als je een mat zwarte keuken hebt, herken je deze uitdaging vast wel. Strepen en vette vingers: ben je daar ook zo allergisch voor? Lees snel verder voor handige tips en tricks om jouw keukenkasten te poetsen.

Tip 1 | Gebruik een microvezeldoek

Ga je je keukenkasten poetsen? Het enige dat je nodig hebt, is een microvezel doek. Microvezel doeken zijn namelijk erg zacht en maken je keukenkastjes streeploos schoon. In slechts één handbeweging. Neem bijvoorbeeld de microvezel doeken van iZi-Clean. Deze microvezeldoeken zijn ontwikkeld op basis van een gepatenteerde nanotechnologie. Het zijn zachte doeken die op een specifieke manier geweven zijn. Daardoor nemen ze extra veel stof en vuil op. Bovendien laten ze geen pluisjes, stofjes, haartjes en vezels achter. Zo wordt jouw keuken schoon, zonder strepen of vlekken! Onze microvezeldoeken zijn ook ideaal voor het streeploos schoonmaken van RVS.

Tip 2 | Gebruik alléén lauwwarm water

Je keukenkasten schoonmaken doe je alléén met lauwwarm water. Zonder schoonmaakmiddelen dus. Huh? Ja, zeg die schadelijke schoonmaakmiddelen maar snel gedag. De iZi-Clean microvezel doeken doen hun werk perfect met alléén lauwwarm water. Je pakt een schone iZi-Clean doek uit de kast en doordrenkt deze met lauw warm water. Even goed uitwringen et voilà: je bent klaar om je keukenkasten te poetsen. Dit scheelt niet alleen zoveel tijd en geld; je beschermt je kastjes ook goed omdat je niet werkt met schadelijke schoonmaakmiddelen. Ook ramen en spiegels zijn weer stralend schoon te maken dankzij iZi-Clean.

Tip 3 | Hoogglans of matte keukenkastjes schoonmaken: wacht niet te lang

Natuurlijk: in een keuken wordt geleefd. Hij wordt dagelijks intensief gebruikt waardoor vlekken en strepen simpelweg niet te vermijden zijn. Maar, zorg er wel voor dat je vlekken meteen wegpoetst. Daarmee voorkom je dat de vlek indroogt en dat je langer bezig bent met een grondige schoonmaak. Voor hoogglans keukendeurtjes kun je het beste gebruikmaken van een heel zachte microvezeldoek. Wil je matte keukenkastjes schoonmaken? Ook dan kies je voor een microvezeldoek, maar let op: veeg altijd met een eventuele houtnerf mee. Zo voorkom je strepen.

Heb jij meer keukenkastjes schoonmaken tips?

Hopelijk heb je nu antwoord op de vraag: ‘hoe maak je keukenkastjes schoon?’. Wat zijn jouw tips voor het schoonmaken van keukenkastjes? Deel ze met ons!

Jouw keukenkastjes streeploos schoonmaken? Probeer iZi-Clean nu!

Wil jij je keukenkastjes schoonmaken? En wil je voor altijd gedag zeggen tegen strepen? Probeer dan zeker de microvezeldoeken van iZi-Clean. Wij verzekeren je dat je nooit meer anders wil. Toch niet tevreden? Dan krijg je jouw geld terug. Zo kun jij op een laagdrempelige manier ervaren hoe het is om jouw keukenkastjes streeploos schoon te maken. In slechts één handbeweging. Bestel iZi-Clean doeken nu via onze webshop!

In 3 simpele stappen streeploos schoonmaken

Stap 1

Laat de doek éénmalig 10-15 minuten in lauw water weken.

Stap 2

Spoel de doek onder stromend water. Wring de doek vervolgens goed uit, zodat de iZi-Clean doek klamvochtig is.

Stap 3

Je kunt aan de slag!
Heel veel schoonmaak plezier!